Nieuwsbrief

Over SCENECS

SCENECS International Debut Film Festival is opgericht in 2006. Op deze pagina vind je meer over de stichting, het bestuur en de doelen van SCENECS.

Wat is SCENECS

Het SCENECS International Debut Film Festival biedt internationale startende filmmakers een platform om hun films te laten zien. “SCENECS is niet zomaar een filmfestival. Het is een filmbeleving. Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline. Bij SCENECS wordt de wereld bij elkaar gebracht door film”, aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi.

lees meer

Missie, Visie, Doelgroepen, Strategie

SCENECS International Debut Film Festival is onderdeel van de Stichting SCENECS Dutch Film Institute en heeft als doel filmtalent en filmproductieklimaat in Nederland en de rest van de wereld te stimuleren. Stichting SCENECS is aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en als culturele ANBI. 

lees meer

Vacatures

Krijg jij energie van organiseren, ben je een teamplayer en houd je van de dynamiek van een festival? Meld je dan aan als vrijwilliger! 

lees meer

Educatie

Via educatie en talentontwikkelingsactiviteiten gaat SCENECS International Debut Film Festival zowel de filmmakers als het publiek bewust maken van de technische kant van het maken van een film. De deelnemer van de talentontwikkelingsactiviteiten krijgt meer inzicht en kennis over film als instrument en het vakmanschap wat komt kijken bij het maken van een film.

Lees meer

Sponsors & Partners

SCENECS International Debut Filmfestival organiseren we al ruim 10 jaar. Maar dat doen we niet alleen. In de loop der jaren zijn er verschillende sponsoren voor het filmfestival aan de slag gegaan. Om het festival beter te maken en om hun diensten te laten zien op een festival wat jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers en geinteresseerden aantrekt.

lees meer

Team

Een enthouasiast management team, bestaande uit filmliefhebbers en professionals, zorgen er elk jaar weer voor dat SCENECS een succes wordt. Zij worden geassisteerd door vele vrijwilligers. De jury bestaat uit verschillende gerespecteerde mannen en vrouwen uit de film- en televisie-industrie. Zij beoordelen de inzendingen nauwkeurig en kiezen uiteindelijk de winnaars van The Dutch Golden Stone, de officiële SCENECS award.

Raad van Bestuur

Het bestuur van stichting SCENECS bestaat uit Arya Tariverdi, Paul Morsch, en Laurens Martina. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur en haar beleid. Daarnaast adviseren en ondersteunen zij waar nodig. De toezichthouders van SCENECS zijn Ron Sterk (CEO Vue Nederland), Henk Brink (oud wethouder Economie, Werk en Beroepsonderwijs Eindhoven), Ben Groenendijk (Hoofdredacteur NTR) en Albert Jan Vos (Algemeen directeur Movie Unlimited). Het beloningsbeleid van Stichting SCENECS is dat leden van het bestuur en de Raad van Toezicht hun functie onbezoldigd uitvoeren.

 

Arya Tariverdi

SCENECS International Film Festival is in 2006 opgericht door directeur Arya Tariverdi. Lees hier meer over de oprichting van het filmfestival.

lees meer